Om Patientperspektiv

IMG_0010

Den här bloggen handlar om det funkofoba samhälle jag möter som kroniskt multisjuk och funktionsnedsatt. Om makt och underordning, inkludering och exkludering. Om normalitet och avvikelse.

Jag representerar ingen förening eller organisation utan det här är en helt privat blogg. Om du vill komma i kontakten med föreningen PatientPerspektiv, klicka här. Vi är helt fristående från varandra.

Innehållet är spretigt och om du tittar på menyn högst upp kanske du uppfattar strukturen som märklig. Att ha flera olika ohälsoproblem innebär spretighet och precis så förvirrande som strukturen är känns ofta mitt liv. Gemensamt för de olika ämnena är någon slags maktperspektiv och en vilja att se hur till synes olika hälso- och funktionalitetsaspekter hänger ihop.

Spoonievardag

Bilden ovan (klicka på den så blir den större) publicerades ursprungligen i inlägget Alla är fuskare eller vad gör en långtidssjukskriven hela dagarna? och illustrerar en viktig komponent i en kroniskt multisjuk och funktionsnedsatt persons liv: vilken orimlig arbetsbörda livssituationen ofta är. Den börda alla rehabiliteringsrelaterade aktiviteter innebär färgar livet på att sätt som vården, Försäkringskassan och övriga aktörer förvånansvärt ofta visar lite insikt i. Mitt patientperspektiv handlar därför mycket om att synliggöra hur tillvaron inte går ihop och ge svar på tal när verklighetsfrånvända påståenden om sjuka och funktionsnedsatta personer viner förbi. Förhoppningsvis kommer perspektivet i framtiden att se helt annorlunda ut när vården har genomgått stora förändringar och börjat fungera ändamålsenligt.

Vill du läsa mer om vad det innebär när tillvaron inte går ihop eller vad skedteorin innebär kan du klicka här för att komma till Butyoudontlooksick.com. Andra inlägg med samma tema finner du under etiketterna aktivitetsbalans, energiplanering och pacing.

Kontakt

Nås på patientperspektiv@gmail.com.

Kommentarspolicy

Kommentera gärna om du tycker och tänker någonting relaterat till det jag skriver. Alla kommentarer granskas innan de publiceras. Kommentarer som innehåller funkofobi, rasism, antifeminism eller någon annan form av hat mot människor publiceras inte.

Lämna gärna en kommentar.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s